• OZNAM
          • OZNAM

          • ŠKOLSKÝ ROK 2020/2021

            Milí rodičia, milé deti!

            Prázdniny sú v závere a už o pár dní, v stredu 2. septembra 2020 nám začína nový školský rok. V snahe eliminovať možné riziká šírenia ochorenia COVID-19, vedenie MŠ oznamuje rodičom, že rodičovské združenie pred začiatkom šk.r. nebude. Žiadame rodičov, aby sledovali našu webovú stránku, v najbližších dňoch aktualizujeme všetky potrebné informácie , dokumenty a tlačivá, ohľadom organizácie prevádzky našej materskej školy. Užívajte v zdraví zbytok voľných prázdninových dní! 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Oznamujeme rodičom, že v pondelok 6. júla 2020 bude prerušená prevádzka MŠ z dôvodu odstávky vody dodávateľom - Trnavskou vodárenskou spoločnosťou pre odstránenie poruchy na trase. MŠ bude v prevádzke od utorka 7. júla 2020. 

        • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH ŠKOLKÁROV 2
          • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH ŠKOLKÁROV 2

          • ROZHODNUTIE O PRIJATÍ/NEPRIJATÍ DIEŤAŤA DO MŠ

            Žiadame zákonných zástupcov detí, ktorí boli zapísať deti do MŠ na šk.rok 2020/2021, aby si prišli prevziať Rozhodnutie o prijatí/neprijatí osobne do materskej školy v dňoch 1. 7. , 2. 7. a 3. 7. 2020 v čase od 8, 30 hod. do 12, 00 hod..

            Rodičia, ktorí doposiaľ nepredložili dodatočné vyjadrenie lekára o zdravotnom stave a očkovaní dieťaťa, obdržia Rozhodnutie dieťaťa na adaptačný pobyt, čo je iba na 3 mesiace.

        • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH ŠKOLKÁROV
          • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH ŠKOLKÁROV

          • POTVRDENIE OD LEKÁRA

            Vyzývame rodičov, ktorí boli zapísať deti na šk.rok 2020/2021 a neodovzdali so žiadosťou potvrdenie od lekára o zdravotnom stave dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o absolvovaní povinného očkovania dieťaťa, aby ho priniesli osobne do MŠ v dňoch od 22. 6. 2020 do 29. 6. 2020 v čase od 8, 00 hod. do 13, 00 hod.. Tlačivo je k dispozícii pod textom, môžete si ho vytlačiť. 

            Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do MŠ zákonný zástupca potvrdenie od lekára spolu s informáciou o očkovaní nepredloží, dieťa bude prijaté iba na 3- mesačný adaptačný pobyt. Až po predložení daného potvrdenia riaditeľka MŠ vystaví riadne rozhodnutie o prijatí dieťaťa do MŠ. Upozorňujeme, že v prípade nedoručenia daného potvrdenia bude pobyt dieťaťa v MŠ po 3 mesiacoch automaticky ukončený!

            Písomné rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do MŠ vydá riaditeľka MŠ, v súlade s § 5 ods. 13 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov, do 15. júla 2020.

            Dodatocne_vyjadrenie_lekara_o_zdravotnom_stave_dietata.rtf

            ​​​​​​​


        • OZNAM PRE DETI, KTORÉ SÚ DOMA!
          • OZNAM PRE DETI, KTORÉ SÚ DOMA!

          • MILÍ RODIČIA,

            oznamujeme Vám, že v pondelok 22. 6. 2020 a v utorok 23. 6. 2020 v čase od 10, 30 hod.                                do 12, 00 hod.si môžete prísť pre veci, ktoré deti mali vo svojich skrinkách. Zároveň  deti dostanú svoje výtvarné práce a vysvedčenie. Žiadame Vás, aby ste pri vstupe do MŠ použili rúška. Ďakujeme! 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • SPLNOMOCNENIE

            Milí rodičia

            zverejňujeme tlačivo splnomocnenia k odovzdaniu a prevzatiu dieťaťa z a do MŠ. Žiadame Vás, aby ste si tlačivo vytlačili, pozorne prečítali, vyplnili, podpísali a odovzdali učiteľke pri nástupe dieťaťa do MŠ v pondelok 1. 06. 2020 spolu s Vyhlásením. Ďakujeme!

            Splnomocnenie_pri_COVID-19.rtf

            Splnomocnenie_pri_COVID-19.pdf​​​​​​​

        • ! POZOR  OTVÁRAME MŠ !
          • ! POZOR OTVÁRAME MŠ !

          • Dôležitý oznam !

            Milé deti, milí rodičia!

            Oznamujeme Vám, že prevádzka MŠ sa obnovuje od pondelka 1. júna 2020 v obmedzenom režime v súlade s rozhodnutím ministerstva školstva, a tiež na základe rozhodnutia zriaďovateľa našej MŠ, ktorý v spolupráci s MŠ zabezpečil všetko potrebné, aby sme sa mohli opäť stretávať a prevádzkovať MŠ. Pravdaže všetko bude za určitých podmienok s dodržiavaním prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení. Všetko sa dozviete v nižšie uvedenom dokumente vydanom riaditeľkou MŠ. O umiestnení/neumiestnení dieťaťa bol každý zákonný zástupca informovaný v pondelok 25. mája 2020 telefonicky, na základe zaslaného dotazníka MŠ, v ktorom prejavili rodičia záujem/nezáujem o umiestnenie dieťaťa. 

            POKYNY_A_ORGANIZaCIA_PREVaDZKY_MS_POCAS_MIMORIADNEJ_SITUaCIE_COVID-19.pdf

            Vyhlasenie_-_priloha_2.rtf

            Vyhlasenie_-_priloha_2.pdf

            Prehlasenie-priloha_6.pdf

            CO_DIETA_POTREBUJE.pdf

            Žiadame rodičov, ktorí majú doma posteľnú bielizeň, aby ju priniesli do MŠ.

            Žiadame rodičov, aby prílohu 2 - Vyhlásenie vytlačili a vyplnenú a podpísanú priniesli prvý deň nástupu, bez Vyhlásenia dieťa nebude prevzaté učiteľkou. Prílohu 6 - Prehlásenie netlačte, každé dieťa ju bude mať na skrinke pripravenú. Tešíme sa na stretnutie!

             

        • !!! OZNAM !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • UPOZORNENIE

            Žiadame rodičov, ktorí ešte nedoručili materskej škole vyplnený a podpísaný dotazník, aby tak ešte v priebehu dnešného dňa - štvrtka 21. 5. 2020, vykonali. V pondelok 25. 5. 2020 budú rodičia, telefonicky oboznámení, ktoré deti budú umiestnené do MŠ k 1. 6. 2020. MŠ bude v prevádzke od 1. 6. 2020 do 17. 7. 2020(vrátene), v čase od 7, 00 hod. do 16, 00 hod.. Pri výbere detí postupujeme podľa kritérií rozhodnutia ministra školstva, otvárame tri triedy. Kapacitu máme obmedzenú, v pokynoch pri telefonickom prieskume (v pondelok 18. 5. 2020) ste boli vyzvaní k vyplneniu a odoslaniu dotazníka (spôsob doručenia je v nižšie uvedenom ozname). Ak dotazník nedoručíte, budeme považovať, že o umiestnenie dieťaťa do MŠ nemáte záujem. Ďakujeme za pochopenie!

          • !!! OZNAM !!!

          • MILÍ RODIČIA!

            Ministerstvo školstva SR umožňuje zriaďovateľom otvorenie materských škôl od 1.júna 2020. Podľa rozhodnutia ministra sa zriaďovatelia MŠ v spolupráci s riaditeľmi MŠ môžu rozhodnúť, vzhľadom na miestne podmienky (vývoj šírenia nákazy COVID-19), ale aj vzhľadom na ich personálne, materiálne, priestorové možnosti, či MŠ otvoria, a v akom režime. Zriaďovateľ, v spolupráci s riaditeľom MŠ umiestni dieťa v MŠ prednostne podľa kritérií určených v rozhodnutí ministra. Po predbežnom telefonickom zisťovaní záujmu Vás žiadame o vyplnenie Dotazníka a jeho zaslanie obratom na mailovú adresu materskej školy: msvkostolany@centrum.sk, alebo môžete dotazník hodiť do schránky MŠ pri vchode LIENOK - v čase od 8,00 do 16,00 v stredu 20.5. a vo štvrtok 21.5.2020. (Dotazník je k stiahnutiu pod textom)

            O konkrétnych pokynoch k organizácii prevádzky MŠ, ktoré musia byť v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami a po dohode so zriaďovateľom, sa dozviete v najbližších dňoch, preto Vás žiadame, aby ste  sledovali našu webovú stránku a pozorne čítali oznamy v NOVINKÁCH.

            Materska_skola-Dotaznik.rtf

            Materska_skola-Dotaznik.pdf

            organizacia-podmienky-prevadzky-materskych-skol.pdf​​​​​​​

        • OZNAM
          • OZNAM

          • 2 % dane

            Rodičovské združenie pri MŠ spolu s MŠ žiadajú rodičov a priaznivcov našej materskej školy o poskytnutie 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby za rok 2019. V module "Okienko pre rodičov" nájdete v podstranách potrebné informácie a tlačivá k vytlačeniu. Prosíme o dodržanie uvedeného postupu ohľadom doručenia formulárov, ktorý si môžete prečítať po otvorení  dokumentu pod textom. ĎAKUJEME!   

            2020_text_2__.rtf​​​​​​​

        • ! ZÁPIS DO MŠ !
          • ! ZÁPIS DO MŠ !

          • OZNAM A TLAČiVÁ

            Milí rodičia budúcich škôlkárov našej materskej školy,

            blíži sa termín zápisu do našej materskej školy (4. a 5. mája 2020), upozorňujeme Vás týmto oznamom na nové  informácie ohľadom zápisu, ktoré spolu s potrebnými tlačivami máte pre zjednodušenie k dispozícii k vytlačeniu pod týmto textom. Keďže informácie sú rozsiahlejšie, nájdete ich v dokumente " Zápis MŠ". Ďalšie  odkazy sú tlačivá k vytlačeniu. Vopred ďakujeme, že pozorne prečítate informácie a budete sa nimi riadiť!

            Zapis_MS.rtf

            Ziadost_o_prijatie_dietata_do_MS(1).pdf              

            Ziadost_o_prijatie_dietata_do_MS(1).rtf

            Dodatok_ku_ziadosti_o_prijatie_dietata_do_MS_na_sk.rok_2020-2021.rtf

            Dodatocne_vyjadrenie_lekara_o_zdravotnom_stave_dietata.rtf

            Dodatočné vyjadrenie lekára o zdravotnom stave dieťaťa doložíte neskôr v júni do 19.júna 2020, ak to nebude možné (napr.z dôvodu termínovania, či vyťaženosti lekárov), tak až pri nástupe dieťaťa do MŠ. Upozorňujeme, že pre dieťa so špeciálno-výchovnými vzdelávacími potrebami bude MŠ vyžadovať  predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

             

             

        • ! ŠKOLNÉ NEPLATIŤ !
          • ! ŠKOLNÉ NEPLATIŤ !

          • UPOZORNENIE

            Žiadame rodičov, aby neuhrádzali školné na účet materskej školy, ako sme už uviedli aj v nižšie uvedenom ozname ohľadom platenia za pobyt dieťaťa v MŠ - školného. Prosíme, čítajte naše oznamy pozorne, aby nedochádzalo k nedorozumeniam, prípadné úhrady za mesiac apríl, ktoré ste uskutočnili Vám budú vrátené!

            PLATENIE ŠKOLNÉHO JE POZASTAVENÉ DO ČASU KEDY  MŠ NEOBNOVÍ PREVÁDZKU!

             

        • UPOZORNENIE
          • UPOZORNENIE

          • ODKLAD ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY

            Upozorňujeme rodičov predškolákov, ktorí sú rozhodnutí o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky svojho dieťaťa, aby vypísali tlačivo OZNÁMENIE a zaslali do 30. apríla 2020 mailom na adresu: msvkostolany@centrum.sk, alebo poštou na adresu materskej školy: Jilemnického 748/36, 922 07 Veľké Kostoľany. 

            OZNA__MENIE_OS__D.pdf

            OZNA__MENIE_OS__D(1).rtf​​​​​​​


        • OZNAM
          • OZNAM

          • NOVÝ MODUL

            Milí rodičia a deti!

            Chceme Vás upriamiť na nový modul "Aktivity a námety pre deti na voľný čas", kde sa Vám ponúkame námety, úlohy, zaujímavé linky pre vyplnenie času, aby  naše LIENKY, VEVERIČKY, ŽABKY A SOVIČKY nevyšli z formy :-) . Uvedomujeme si zložitú situáciu, no ale aj to, že deti, hlavne naši predškoláci sa chystajú  do 1.ročníka základnej školy. Veríme, že náš nový modul bude pre nás aj pre Vás užitočný. Pani učiteľky budú dopĺňať a aktualizovať modul vždy k pondelku nového týždňa. Myslíme na Vás všetkých aj v modlitbách a veríme, že tých pondelkov nebude musieť byť veľa, táto ťažká doba korona vírusu pominie a my sa stretneme opäť v plnom zdraví v našej MŠ! 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRÍSPEVOK NA ČIASTOČNÚ ÚHRADU NÁKLADOV - ŠKOLNÉ

            Vyberanie príspevku na čiastočnú úhradu nákladov - školné (15€), počas prerušenia prevádzky MŠ, sa v zmysle § 28 odsek 7 písm. b)  zákona č. 245/2008 Z. z o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a v súlade s VZN č.1/2019 obce Veľké Kostoľany - vyberá pomerná  časť, čo činí 5 € za mesiac marec 2020. Zvyšná suma Vám bude presunutá na obdobie, kedy sa obnoví prevádzka MŠ. Z tohto dôvodu Vás žiadame, aby ste neuhrádzali školné na mesiac apríl 2020, v prípade, ak máte trvalý príkaz, ten zrušili. Ďakujeme!

        • NOVÉ UPOZORNENIE
          • NOVÉ UPOZORNENIE

          • OZNAM

            Oznamujeme rodičom, že na základe opatrení ministerstva školstva SR z 24.marca 2020, vychádzajúcich z rokovania vlády SR a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva  SR, vzhľadom k situácii šírenia nového koronavírsu, školy a školské zariadenia ostávajú naďalej ZATVORENÉ až do odvolania. 

        • !!!  OZNAM  !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • ĎAĽŠIE PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Riaditeľka MŠ oznamuje všetkým rodičom, že na zákade rozhodnutia hlavného hygienika SR a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčenené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID - 19, ako aj na základe prijatého Usmernenia z Ministerstva školstva SR, prerušuje vyučovanie v našej materskej škole v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Apelujeme na rodičov, aby pristupovali maximálne zodpovedne k momentálnej situácii ohľadom koronavírusu a riadili sa pokynmi vydanými Ústredným krízovým štábom a naďalej sledovali situáciu v médiách ako sa má správať každý občan SR. Buďme disciplinovaní, aby sme to všetci zvládli a tak sa mohli opäť čoskoro zdraví a bez strachu a obáv stretnúť!

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • ZÁPIS DETÍ DO MŠ

            Oznamujeme rodičov, že zápis detí na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2020/2021 v našej materskej škole bude 4. a 5. mája 2020 v budove MŠ v čase od 13, 00 hod. do 16, 30 hod.. Bližšie info na letáku nižšie. 

            zapis_do_MS_2020.pdf

        • !!!  OZNAM  !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • PRERUŠENÁ PREVÁDZKA MŠ

            V snahe eliminovať možné riziká šírenia ochorenia COVID - 19, po zasadnutí Krízového štábu TTSK dňa 9. marca 2020 a tiež na základe rozhodnutia zriaďovateľa MŠ - obce Veľké Kostoľany, riaditeľka MŠ oznamuje rodičom, že v dňoch od stredy 11. marca do piatku 13. marca bude prevádzka MŠ prerušená. Je dôležité sledovať situáciu v našom kraji a okrese a aj naše webové sídlo MŠ a riadiť sa pokynmi kompetentných orgánov. Obnovenie prevádzky MŠ je nariadené na pondelok                                            16. marca 2020. Ak nastane zmena, budeme Vás informovať. Počas prerušenia dochádzky detí do MŠ dôrazne odporúčame rodičom, aby s deťmi obmedzili pohyb mimo domácnosti !!!