• NOVÝ OZNAM
          • NOVÝ OZNAM

          • PREVÁDZKA  MŠ  K  11.1.2021

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa MŠ, po dohode s riaditeľkou MŠ v súlade s usmernením ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu,  Rozhodnutia ministra a aktualizovaného Harmonogramu návratu do škôl 2021, bude od 11.1.2021 prevádzka MŠ fungovať vo veľmi obmedzenom režime.

            Podmienky pobytu dieťaťa v MŠ:

            - Navštevovať MŠ môžu iba prihlásené deti, ktorých OBAJA rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, nemôžu vykonávať prácu z domu (možnosť prihlásenia bola mailom alebo telefonicky). Kritická infraštruktúra je popísaná v nižšie uvedenom ozname.

            - Prevádzka MŠ bude v čase od 7, 00 hod. do 16, 00 hod.

            - Sprievod dieťaťa nevstupuje do budovy MŠ, pri vchode "LIENKY" bude zmeraná dieťaťu teplota, p.upratovačka dieťa odvedie do šatne, kde sa vyzlečie a prezuje. Popoludní sprievod dieťaťa taktiež nevstupuje do budovy, čaká na dieťa  pred vchodom "LIENKY". SPRIEVOD NESMIE BYŤ V KARANTÉNE A JE UVEDENÝ V SPLNOMOCNENÍ, STARŠÍ AKO 10 ROKOV.

            - Počas pobytu v MŠ v interiéri aj exteriéri dieťa musí mať rúško a je potrebné, aby malo  dieťaťa  aj náhradné čisté rúško.

            - Je potrebné odovzdať s dieťaťom  doklady: 

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu(1).docx                                                                                     

            potvrdenie_-_vynimka_od_zamestnavatela(2).docx   - k nahliadnutiu od oboch zákonných zástupcov,                                matka sa preukáže dokladom a otcov doklad ukáže odfotený v mobile, alebo opačne

            CESTNE_PREHLaSENIE_o_praci.docx​​​​​​​ - obaja zákonní zástupcovia dieťaťa

            Tento obmedzený stav prevádzky MŠ bude trvať  do 22.1.2021, na základe Harmonogramu návratu do škôl 2021. Plánovaná prevádzka MŠ pre všetky deti bez obmedzenia bude od 25.1.2021.

            Harmonogram_navratu_do_skol_2021(1).pdf

            Žiadame rodičov, aby sledovali našu webovú stránku, informácie budeme aktualizovať podľa usmernenia MŠVVaŠ SR, epidemiologickej situácie v regióne a rozhodnutia zriaďovateľa MŠ. Prosíme, aby  všetci pristupovali k informáciám zodpovedne, čítali s porozumením a dodržiavali uvedené podmienky. Je to vo všeobecnom záujme ochrany zdravia a v snahe eliminovať šírenie vírusového ochorenia COVID-19 v tejto ťažkej kritickej pandemickej situácii.

            Veríme, že s potrebným zodpovedným pokojným prístupom pomôžeme všetci ku skorému stretnutiu nás všetkých bez obmedzenia! 


        • OZNAM
          • OZNAM

          • NOVÉ  INFORMÁCIE

            Oznamujeme rodičom, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa, v prípade, ak OBAJA zákonní zástupcovia dieťaťa pracujú v kritickej infraštruktúre a nemôžu vykonávať prácu z domu, môže sa im vyhovieť v tom zmysle, že prevádzka MŠ bude fungovať v prísnom obmedzenom režime. V tomto prípade, žiadame zákonných zástupcov, ktorých sa to týka, aby do piatku 8.1.2021 do 12,30 hod. nahlásili svoj záujem na mail materskej školy: msvkostolany@centrum.sk , alebo na tel.čísle: 0911 975 500.

            - do mailu treba uviesť meno a priezvisko dieťaťa, triedu, ktorú navštevuje dieťa a záujem o poldenný, či celodenný pobyt dieťaťa v MŠ.

            - upozorňujeme rodičov, že do kritickej infraštruktúry podľa zákona č.45/2011 o kritickej infraštruktúre, patria zamestnanci  sektorov:

            * Doprava

            * Elektronické komunikácie

            * Energetika

            * Pošta

            * Priemysel - farmaceutický, hutnícky, chemický 

            * Voda a atmosféra

            * Zdravotníctvo a záchranné zložky

            * Financie a bankovníctvo

            Podľa záujmu zriaďovateľ MŠ rozhodne v piatok 8.1.2021 o prevádzke MŠ. Prosíme rodičov, aby zodpovedne pristúpili k prihlasovaniu detí a brali na vedomie vyššie uvedené informácie a podmienky. V piatok 8.1.2021 Vás budeme informovať o ďalších krokoch ohľadom prevádzky MŠ, prípadne aké dokumenty bude MŠ od Vás požadovať, a za akých podmienok bude možné  vstupiť do MŠ, vzhľadom ku kritickej pandemickej situácii, aby sme neohrozovali zdravie nielen svoje, ale aj iných.  

            Rozhodnutie_ministra_z_5.1.2021.pdf  - na základe tohto rozhodnutia a epidemiologickej situácie v regióne, či splnenie ďalšich podmienok (napr. pretestovanie zamestnancov školy) má právo zriaďovateľ prehodnotiť otvorenie materskej školy

            potvrdenie_-_vynimka_od_zamestnavatela(1).docx​​​​​​​  - tlačivo potrebné pri nahlásení dieťaťa do MŠ k 11.1.2021

             

             

             

             

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY

            Vážení rodičia,

            na základe odporúčania ministra a rozhodnutia zriaďovateľa MŠ zo dňa 5.1.2021, bude z dôvodu kritickej epidemiologickej situácie prevádzka materskej školy naďalej prerušená od pondelka 11.1.2021 do piatka 15.1.2021. Prevádzka by mala začať v pondelok 18.1.2021, po pretestovaní všetkých zamestnancov MŠ v závislosti na príslušnej vyhláške ÚVZ SR. Žiadame Vás, aby ste naďalej sledovali našu webovú stránku, budeme Vás informovať o podmienkach nástupu detí do MŠ a režime MŠ, ktoré budú aktualizované po usmernení škôl a školských zariadení ministerstvom a zriaďovateľom, vzhľadom k situácii.

            Navrat_do_skol.png

            V novom roku 2021 všetkým prajeme, aby bol celý nový rok pre nás zdravší a lepší, ako ten minulý. Myslíme na Vás a želáme Vám veľa zdravia a sily do ďalších dní a dúfame, že sa čoskoro uvidíme.

        • POŽEHNANÉ VIANOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!
          • POŽEHNANÉ VIANOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!

          • Milé deti, rodičia, priatelia, dobrodinci a priaznovci našej MŠ!

            Prajeme Vám krásne a požehnané Vianoce. Nech sú plné lásky, pokoja a oddychu. Nech Vaše srdcia sú obklopené láskou všetkých blízkych a žiaria šťastím jasne ako Betlehemská hviezda. Nech v čarovnej atmosfére zabudnete na starosti všedných dní a celý nastávajúci rok  prežijete v plnom zdraví, bez strachu a obáv. Želajme si, aby sme boli všetci zodpovední a spoločnými silami  tak porazili nepriateľskú pandémiu! 

            Ďakujeme Vám za priazeň, ktorú ste nám počas celého tohto ťažkého  roka preukazovali a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu v novom roku 2021, do ktorého Vám želáme veľa osobných aj pracovných úspechov!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Milí rodičia!

            Riaditeľka materskej školy touto cestou ďakuje všetkým rodičom, ktorí chápali mimoriadnu situáciu v našej materskej škole v predvianočnom období, keď hrozilo predčasné prerušenie prevádzky MŠ z dôvodu neprítomnosti pedagogických zamestnancov. Prekonali sme veľmi ťažké obdobie, plné stresu a napätia. Veľmi nám pomohlo, keď rodičia, ktorí mohli, nechali svoje deti doma, alebo chodili pre ne na obed a vďaka tomu sme udržali fungovanie MŠ do konca. Veríme, že nastávajúce dni naberieme spoločne v kruhu rodiny nové sily a v plnom zdraví sa stretneme 11.januára 2021. ĎAKUJEME!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY 

             

            Riaditeľka materskej školy po dohode so zriaďovateľom MŠ oznamuje, že prevádzka materskej školy, vzhľadom k epidemiologickej situácii a stálemu nárastu ochorení súvisiacich s vírusom COVID-19 aj v našom regióne, bude prerušená už od pondelka 21.12.2020, tak ako na základe rozhodnutia vlády a ministra začínajú vianočné školské prázdniny. Prevádzka bude obnovená v pondelok 11.01.2021.

            Žiadame rodičov, aby sledovali webovú stránku našej materskej školy, vzhľadom k tomu, že nevieme ako sa bude situácia ďalej vyvíjať. Všetky potrebné nové informácie z ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, budeme včas aktualizovať priebežne ako budú v platnosti tu, na webovej stránke. ĎAKUJEME!

        • VÝSTAVKA
          • VÝSTAVKA

          • ČARO VIANOC

            Milí rodičia, milé deti!

            Blížia sa najkrajšie sviatky roka - VIANOCE. Aj v tomto roku chceme prežívať čarovné adventné obdobie v našej MŠ tradične s nostalgiou a príjemnou atmosférou, pripomínajúcou príchod vianočných sviatkov. Pripravujeme výstavku "ČARO VIANOC". Preto Vás chceme vyzvať, aby ste sa zapojili a priniesli dekoračné predmety, kreatívne výrobky, vianočné pečivo, ozdoby, všetko, čo môže inšpirovať aj nás ostatných ku skrášleniu domovov, aby sme prežili napriek zložitej dobe koronavírusu, ozaj prekrásne a pokojné Vianoce v kruhu rodín. Dekorácie môžete prinášať od pondelka 30.11.2020 do tried. ĎAKUJEME!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • VŠETKY DETI DO MŠ!

            Oznamujeme nezamestnaným rodičom, rodičom na MD, RD, ktorých deti nenavštevovali  MŠ z dôvodu pandemickej situácie a majú záujem deti do MŠ opäť priniesť, môžu tak urobiť ihneď, ako deti nahlásia deň vopred do 14, 00 hod. na stravu vedúcej ŠS p. Mikušovej na tel.čísle 0918547368. Napr., ak by dieťa prišlo v pondelok 16.11.2020, rodič musí nahlásiť dieťa na stravu v piatok 13.11.2020 do 14, 00 hod.. V utorok je štátny sviatok, MŠ je zatvorená, teda ak dieťa príde v stredu 18.11.2020, na stravu je potrebné ho nahlásiť v pondelok 16.11.2020 do 14,00 hod..Nosenie rúšok je vysoko odporúčané ministrom, či hlavným hygienikom, dávame však voľbu rodičom, aby zvážili, či dieťa bude mať rúško, alebo nebude. Náhradné rúško v skrinke je však nutné! Rúška pre ostatných sú naďalej povinné.

            Žiadame rodičov, ktorých deti nastúpia do MŠ po prestávke, aby si prečítali usmernenia zverejnené na webe MŠ nižšie v Novinkách, priniesli Vyhlásenie o bezinfekčnosti, Oznámenie o neprítomnosti dieťaťa, prípadne, ak bolo dieťa choré, tak aj potvrdenie od lekára.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • JESENNÉ PRÁZDNINY

            Oznamujeme rodičom, že prevádzka materskej školy v čase školských jesenných prázdnin piatok 6.11. a v pondelok 9.11.2020 bude obmedzená - iba pre prihlásené deti.

        • !!! OZNAMY !!!
          • !!! OZNAMY !!!

          • INFORMÁCIE K PREVÁDZKE MŠ

            Na základe vyjadrenia záujmu rodičov, v súlade s usmerneniami ministra školstva a po dohode so zriaďovateľom, oznamujeme rodičom, že v piatok 30. októbra 2020 (jesenné prázdniny) bude otvorená materská škola v obmedzenom režime pre prihlásené deti. Budú fungovať dve triedy, Veveričky budú spojené s Lienkami a Sovičky so Žabkami, tak ako doteraz ráno a popoludní v zberných triedach, za podmienky, mať rúško.

            V pondelok 2.novembra 2020 (jesenné prázdniny) bude prevádzka materskej školy prerušená. Vzhľadom k tomu, že nevieme aká nastane situácia po celoplošnom testovaní, nedokážeme na tento deň zabezpečiť chod prevádzky MŠ. Preto žiadame rodičov, ktorí budú musieť zostať doma v karanténe, aby odhlasovali deti zo stravy v priebehu pondelka 2.novembra 2020 do 14, 00 hod. priamo vedúcej školskej stravovne p. Mikušovej na tel.čísle 0918547368.

            Upozorňujeme rodičov, že majú povinnosť  informovať aj pediatra v prípade, ak zostane dieťa v karanténe,  ktorý po ukončení karantény vystaví potvrdenie a na iba základe tohto potvrdenia môže dieťa opäť nastúpiť do materskej školy.

            Žiadame Vás, aby ste pozorne sledovali našu webovú stránku, v  pondelok popoludní Vás budeme informovať o vývoji situácie a prevádzke MŠ od utorka 3.novembra 2020.

            V prípade fungovania prevádzky MŠ po celoplošnom testovaní, rodičia detí, ktoré nastúpia do MŠ musia priniesť už avizované nové Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (upravené 22.10.2020), ktoré bude zverejnené na stránke ministerstva školstva. Zatiaľ k tejto skutočnosti nedošlo, akonáhle sa tak stane, bude zverejnené a k dispozícii toto tlačivo aj na webe našej MŠ.

            Ďakujeme a želáme nám všetkým veľa trpezlivosti a šťastia pri celoplošnom testovaní na COVID-19!  

        • MIMORIADNY OZNAM
          • MIMORIADNY OZNAM

          • VÁŽENÍ RODIČIA !

            Táto situácia, ktorá nastala, sa dotýka nás všetkých. Rovnako ako Vás rodičov, tak aj nás zamestnancov MŠ. Chceme Vás požiadať o dodržiavanie protiepidemiologických a iných nariadení školy v súvislosti s COVID-19. V čase po plošnom testovaní na COVID-19 žiadame, aby ste svoje deti, v prípade, že sa nedáte testovať, nechali doma.Rodič, ktorý je v karanténe, nemôže priviesť svoje dieťa do MŠ. Prosím, aby ste rešpektovali aktuálne opatrenia, ktoré predkladáme. Informácie kopírujú nariadenia a usmernenia ministerstva školstva, preto Vás žiadam, aby ste neútočili na zamestnancov MŠ. Ubezpečujem Vás, že sa snažíme zabezpečiť prevádzku MŠ čo najdlhšie a v najlepšom zložení.

            Ďakujem, že chránite seba a nás!

            Mgr. Monika Gajdošíková, riaditeľka MŠ

        • POZOR ZMENA!
          • POZOR ZMENA!

          • OZNAM - JESENNÉ PRÁZDNINY

            Na základe ďalšieho  Usmernenia ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, uverejneného v popoľudňajších hodinách v utorok 27.10.2020, ruší sa bod 1 Rozhodnutia ministra č.2020/17949:1 - A1810 z 23.10.2020 pre materské školy ohľadom jesenných prázdnin: z nového usmernenia vyplýva, že materské školy fungujú ako doposiaľ, v prevádzke.

            Záujem o dochádzku v čase jesenných prázdnin budú zisťovať p.učiteľky na triedach. Podľa vyjadreného  záujmu, bude prevádzka MŠ fungovať v obmedzenom režime, a v prípade nízkeho počtu detí, bude prevádzka MŠ prerušená. Budeme Vás v priebehu zajtrajšieho dňa (stredy) informovať! 

            Ako sa uvádza v novom usmernení - v čase riadnej prevádzky MŠ môže riaditeľka MŠ zákonných zástupcov detí požiadať, ktorí sú nezamestnaní, alebo na rodičovskej, či materskej dovolenke, aby si vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii súvisiacej s výskytom a šírením ochorenia COVID-19, ponechali dieťa v domácej starostlivosti a nedávali ho do materskej školy. Túto skutočnosť vyjadríte v Informovanom súhlase, ktorý bude k dispozícii v šatniach tried. 

            ĎAKUJEME A BUĎME ZODPOVEDNÍ!

            Usmernenie_MSVVaS_SR__-_aktualizovane_27.10.2020.pdf

            Oznamenie_o_nepritomnosti_dietata_v_MS_VK(1).docx - použiť v prípade, ak dieťa necháte v domácej                                                                                                       starostlivosti

             

        • !!! OZNAM !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • NOVÉ NARIADENIE RIADITEĽKY MŠ

            Vzhľadom k tomu, že v Základnej škole Veľké Kostoľany bol potvrdený výskyt ochorenia COVID-19, od zajtra - stredy 14.10.2020, bude nosenie rúšok povinné aj pre deti počas celodennej výchovy a vzdelávania v MŠ.

        • UPOZORNENIE
          • UPOZORNENIE

          • NOVÉ OPATRENIE

            Milí rodičia,

            dávame Vám do pozornosti aktualizované znenie usmernenia MŠVVaŠ SR k organizácii výchovy a vzdelávania pre materské školy, platné od 12.10.2020, v ktorom sa vo vysokej miere odporúča nosenie rúšok aj pre deti MŠ. Žiadame Vás, aby ste vzhľadom k aktuálnej situácii zvážili nutnosť nosenia rúška pre svoje dieťa počas celodenného pobytu v MŠ. Pripomíname, že pre všetkých, ktorí vstúpia do areálu a budovy MŠ je rúško povinné!

            Usmernenie_MSVVaS_SR_k_vychove_a_vzdelavaniu_v_MS_-_aktualizovane_11.10.2020.pdf

        • Európsky týždeň mobility
          • Európsky týždeň mobility

          • Milí rodičia, milé deti,

            Už zajtra v utorok 22.septembra 2020 končí Európsky týždeň mobility, ktorý trvá od 16.septembra. V našej MŠ ste boli vyzvaní, aby ste sa zapojili do akcie "Deň bez áut". Prispejme spoločne k ozdraveniu nášho ovzdušia a nechajme ich aspoň jediný deň v roku v garáži!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Milí rodičia, 

            oznamujeme Vám, že zajtra - v piatok 4. septembra 2020, bude prerušená prevádzka materskej školy, z dôvodu odstávky vody v obci pre opravu poruchy na diaťkovode. Prevádzka MŠ bude obnovená v pondelok 7.septembra. Deti zo stravy budú odhlásené.