• OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ K 6. 4. 2021

            Vážení rodičia!

            Prevádzka našej MŠ po Veľkej noci pokračuje od utorka 6. 4. 2021 v riadnom prezenčnom režime. Pripomíname, že ak prídu do MŠ ďalšie deti, ktoré v priebehu tohto týždňa nenastúpili, povinnosťou rodiča (zákonného zástupcu) je, aby takéto dieťa nahlásil na stravu do zajtra (štvrtka) 1. 4. 2021 do 14, 00 hod. na stravu. Inak nemôže prísť dieťa do MŠ.

            Ďalej pripomíname, že platia pravidlá také, ako doteraz, podrobne popísané v Ozname "Prevádzka MŠ od 29. 3. 2021". Upozorňujeme, že opäť budeme vyžadovať od aspoň jedného rodiča (zákonného zástupcu) dieťaťa k nahliadnutiu aktuálnu účasť na testovaní s negatívnym výsledkom. Taktiež nesmie do budovy MŠ vstúpiť netestovaná osoba, alebo osoba v karanténe. Je potrebné teda, aby ste si nejako zariadili testovanie, keďže sa v našej obci NETESTUJE, ako nám bolo povedané. Je nám ľúto, ale  MŠ nenesie za vzniknutú situáciu zodpovednosť, tak žiadame, aby ste sa obrátili na kompetentných. Tak ako Vy, aj my sme v rovnakej situácii a musíme sa zariadiť tak, aby sme v utorok mohli nastúpiť do práce a riadne prezenčne vyučovať.

            Doklady potrebné k utorku: (Môžete si stiahnuť z oznamu nižšie):

            - deti, ktoré doteraz nenavštevovali MŠ a sú prihlásené k 6.4.2021 potrebujú aj "Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti"

            - "Vyhlásenie  11a pre rodiča" - všetky deti

            - Test k nahliadnutiu, alebo akceptujeme  výnimky uvedené v ozname pod týmto

             

            Ďakujeme, že čítate s porozumením a ste zodpovední!

            Prajeme Vám požehnané aj napriek neľahkej pandemickej situácii pokojné a veselé veľkonočné sviatky v kruhu svojich najbližších !

             

        • !!! OZNAM !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • PREVÁDZKA MŠ OD 29. 3. 2021

            Milí rodičia a deti !

            Oznamujeme, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa našej materskej školy bude naša MŠ v prevádzke od pondelka 29.3.2021 už pre všetky deti, vyučovanie teda bude prebiehať riadnou prezenčnou formou. Rodičia, ktorí sa rozhodnú dať svoje dieťa do MŠ, musia do zajtra - štvrtka 25.3.2021 do 14,00 hod. nahlásiť na stravu vedúcej školskej stravovne p. Mikušovej na tel.čísle: 0911918044, alebo mailom na adresu MŠ: msvkostolany@centrum.sk (treba napísať meno a priezvisko dieťaťa a triedu)

            Ak tak neurobia, nemôže prísť dieťa v pondelok do MŠ!

            Prevádzka MŠ bude od 6, 30 hod. do 16, 30 hod.

            Podmienky a protiepidemické opatrenia pri nástupe:

            - povinnosťou rodiča (zákonného zástupcu) bude, preukázať sa dokladom o absolvovaní testu (antigénový alebo PCR) s negatívnym výsledkom. Ak dieťa sprevádza iná osoba ako rodič, tiež je povinná preukázať sa testom, teda aj školopovinný súrodenec nad 10 rokov, výnimku majú iba osoby staršie ako 65 rokov a osoby, ktoré už ochorenie COVID-19 prekonali v posledných troch mesiacoch a preukážu sa potvrdením od lekára alebo sms správou o pozitívnom výsledku testu, taktiež osoba, ktorá bola očkovaná druhou dávkou vakcíny pred viac ako 2 týždňami.

            - ak neprivedie dieťa do MŠ rodič (zákonný zástupca), osoba, ktorá privedie dieťa musí predložiť k nahliadnutiu test (kópia, foto v mobile) jedného z rodičov (zákonných zástupcov), ako vyplýva z usmernenia MŠVVaŠ  SR - podmienkou návratu do škôl je test zamestnancov a zákonného zástupcu             

            - do budovy MŠ nesmú vstúpiť osoby bez testu (alebo výnimky) ani osoby v karanténe!

            - rodič (zákonný zástupca) predloží dokumenty: Vyhlásenie 11a) pre zákonného zástupcu a aj staré Vyhlásenie  o bezinfekčnosti, keďže deti boli viac ako 5 dní doma. Ak bola rodina v karanténe, je potrebné aj potvrdenie od lekára, že bola ukončená karanténa a dieťa môže ísť do kolektívu detí MŠ.

            Vyhlasenie_11a_pre_rodica.docx

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_(2).docx

            - riadime sa pravidlom R-O-R, vstup do budovy s respirátorom, deti  rúško, prípadne respirátor (na zvážení rodiča), je nutné použiť dezinfekciu rúk, ktorá je umiestnená vo vchode, ďalej dodržiavať rozostupy a  v šatni sa zdržiava 1 dieťa a 1 osoba ako sprievod dieťaťa. Apelujeme na rodičov, aby sa zbytočne v šatni nezdržiavali, pretože čakajú ďalší, ktorých prosíme o trpezlivosť. Dieťaťu bude zmeraná teplota, rodič odovzdá potrebné vypísané a podpísané tlačivá, preukáže sa testom alebo výnimkou. Nenechávajte si príchody na poslednú chvíľu, pretože sa vchody o 8, 00 hod. uzamykajú, aby mohla prebehnúť dezinfekcia priestorov šatní a schodísk. Samozrejme pravidlá ako sú ráno, platia aj popoludní pri preberaní dieťaťa.

            - bez vypísaných a podpísaných  tlačív dieťa neprevezmeme, treba si to pripraviť, aby sme sa zbytočne nezdržiavali

            - rúško, prípadne respirátor má dieťa počas celého pobytu v MŠ, preto je potrebné, aby mali deti náhradné čisté v skrinke 1 - 2 rúška v igelitovom vrecku.


            Uvedomujeme si, že pandemická situácia je naďalej vážna, preto je dôležité, aby sme dodržiavali všetky opatrenia a udržali tak MŠ otvorenú. Prihlásenie detí na prezenčné vyučovanie v MŠ je dobrovoľné a doporučujeme najmä rodičom predškolákov, aby zvážili dochádzku svojich detí do MŠ z dôvodu, že sa blíži deň zápisu do ZŠ.  

            Pevne dúfajme, že sa situácia nezmení a po dlhej dobe sa opäť stretneme, buďme teda zodpovední a zdraví! Všetky prípadné zmeny budeme aktuálne zverejňovať na našej webovej stránke MŠ, tak Vás prosíme, aby ste ju naďalej sledovali. ĎAKUJEME!

            ​​​​​​​

            Rozhodnutie_zriadovatela_MS_k_prezencnemu_vyucovaniu_v_MS.pdf



              


        • OZNAM
          • OZNAM

          • ZÁPIS DO MŠ A POVINNÉ PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

            Milí rodičia a budúci škôlkári!

            Oznamujeme Vám, že Zápis do MŠ pre rok 2021/2022 bude v našej MŠ prvý májový týždeň 2021. O ďalších podrobnostiach budeme informovať aj podľa vývoja  epidemiologickej situácie. K 1. 1. 2021 boli prijaté zmeny v školskom zákone ohľadom povinného predprimárneho vzdelávania pre deti, ktoré dovŕšia 5 rokov do 31. 8. 2021. V dokumente pod textom sa môžete oboznámiť so základnými zmenami súvisiacimi s povinným predprimárnym vzdelávaním ako aj s odkladom školskej dochádzky. Ostatné informácie ohľadom Zápisu, a podmienok prijatia dieťaťa do MŠ zverejníme čoskoro!

            Mili_rodicia_predskolakov_(1).docx

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • ZÁPIS DO ZŠ

            Milí rodičia, milí predškoláci!   

            Dávame Vám do pozornosti oznam riaditeľky základnej školy o Zápise do 1. ročníka základnej školy, ktorý bude 12. 4. - 13. 4. 2021 v priestoroch ZŠ v čase od 13,00 hod. do 17,00 hod..Kliknite na link pod týmto textom a dozviete sa všetky potrebné informácie.

             https://zsvkostolany.edupage.org/news/#news-1437

        • OZNAM
          • OZNAM

          • MŠ - KARANTÉNA

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že  prevádzka našej MŠ z dôvodu karantény bude prerušená na základe rozhodnutia RÚVZ Trnava a zriaďovateľa do 24.marca 2021 (vrátane) a 25.3. a 26. 3. 2021 (štvrtok, piatok) prebehne dezinfekcia priestorov MŠ. Zverejňujeme pokyny z hygieny pod textom, ktoré obdržali aj rodičia detí, čo chodili do MŠ a žiadame Vás, aby ste sa nimi riadili. O prevádzke MŠ k 29.3.2021 Vás budeme informovať po karanténe.  Dávame Vám do pozornosti ďalší mobilný kontakt MŠ na riaditeľku Mgr. Moniku Gajdošíkovú  +421911257488

            Protiepidemicke_opatrenia.docx

        • !!! Dôležitý oznam !!!
          • !!! Dôležitý oznam !!!

          • MATERSKÁ ŠKOLA V KARANTÉNE!

            Vážení rodičia!

            Z dôvodu potvrdenia pozitivity antigénového testu na COVID-19 u jedného zo zamestnancov MŠ, bude od pondelka 15.marca 2021 naša materská škola v karanténe, prevádza bude prerušená na základe nariadenia zriaďovateľa MŠ. V pondelok 15.3.2021 následne po komunikácii a po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave Vás budeme ďalej o situácii informovať.

            Žiadame Vás, aby ste zostali s deťmi, ktoré boli v MŠ doma, sledovali ich zdravotný stav a v prípade objavenia príznakov ochorenia ( teplota, kašeľ, bolesť hrdla, dýchavičnosť, prípadná strata čuchu, chuti ) kontaktujte lekára.

            Sledujte našu webovú stránku naďalej, priebežne budeme aktualizovať dôležité informácie!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ OD 15. 3. 2021

            Na základe rozhodnutia zriaďovateľa našej MŠ, vyjadrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave a v súlade s Rozhodnutím ministra školstva, ako aj vzhľadom ku kritickej pandemickej situácii, bude naša materská škola pokračovať naďalej v prísnom obmedzenom režime ako doteraz. Naďalej platia všetky opatrenia a podmienky ako je uvedené v ozname nižšie - "Prevádzka MŠ od 8. 3. 2021". Pripomíname, že zákonný zástupca dieťaťa je povinný sa preukázať aktuálnym testom s negatívnym výsledkom, či výnimkou o prekonaní COVID-19, aj súrodenci, starší ako 10 rokov, ak sprevádzajú deti do MŠ, musia byť otestovaní. Od testu sú oslobodené osoby staršie ako 65 rokov. Žiadame , aby ste priniesli vypísaný a podpísaný dokument - Vyhlásenie 11c pre rodiča a test iba k nahliadnutiu. 

            Vyhlasenie_11c_pre_rodica.docx

            Odporucanie_RUVZ_Trnava.pdf


        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ OD 8.3.2021

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva a zriaďovateľa našej materskej školy zo dňa 2.3.2021 s účinnosťou od 8.3.2021, naša MŠ pokračuje v doterajšom sprísnenom režime pre deti, ktorých OBAJA zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu ( homeoffice) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom  mieste výkonu práce.

            Pripomíname opäť podmienky dochádzky detí do MŠ:

            1.Zamestnávateľ je povinný zamestnancovi o tom, že pracuje prezenčne, vydať potvrdenie, ktoré musí byť aktuálne, teda k dátumu 8.3.2021 (3.3.2021). Budeme ho vyžadovať k nahliadnutiu od oboch zákonných zástupcov.

            2.Sprievod dieťaťa (rodičia, ale aj súrodenci starší ako 10 rokov) do MŠ pri vstupe do budovy MŠ sa musí preukázať aktuálnym potvrdením o testovaní s negatívnym výsledkom testu, alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie staršie ako 3 mesiace. Ak nepríde s dieťaťom rodič, ale napr.súrodenec, musí okrem svojho potvrdenia o testovaní s negatívnym výsledkom, ukázať aj potvrdenie o testovaní s negatívnym účinkom jedného z rodičov. Pretože aspoň jeden z rodičov, v súlade s vyhlásením ministra školstva,  musí byť otestovaný!

            3. Priniesť vypísané tlačivo Čestné vyhlásenie - príloha 11c.manuálu prevádzky pre MŠ:

            Vyhlasenie_11c_pre_rodica.docx

            4. Priniesť vypísané tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti:

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu(1)_(4).docx

            Bez uvedených vypísaných tlačív a potvrdení k nahliadnutiu, neprevezmeme dieťa do MŠ, preto Vás žiadame, aby ste čítali s porozumením a dodržiavali všetky podmienky a opatrenia.

            Ak nastane situácia, že Vy, alebo vo Vašej blízkosti je pozitívna osoba a  musíte dodržať 14-dňovú karanténu, žiadame Vás, aby ste túto skutočnosť nahlásili v MŠ, nechali dieťa doma a po skončení karantény priniesli po dohode s pediatrom potvrdenie, že môže prísť do kolektívu detí MŠ.

            Ďakujeme za porozumenie a buďme zodpovední , aby sme sa dostali z čiernej fázy, a tak sa mohli už konečne stretnúť v celom našom krásnom škôlkárskom spoločenstve so všetkými deťmi, ktoré chýbajú nám, ale určite aj my im!

            Vyjadrenie_RUVZ_v_Trnave_k_otvaraniu_skol_zo_dna_3.3.2021.pdf

                                                                     



        • VÝZVA
          • VÝZVA

          • MILÍ RODIČIA, PRIAZNIVCI A PRIATELIA NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLY

            Rodičovské združenie pri materskej škole spolu s MŠ žiadajú rodičov, priaznivcov a priateľov našej materskej školy o poskytnutie 2 % zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby za rok 2020. Rozhodnete tak o ich účelnom využití, ktoré by si inak ponechal štát. Získané finančné prostriedky budú použité na materiálne dovybavenie priestorov materskej školy, školského dvora, nákup hračiek, didaktických, športových či iných učebných pomôcok. Bližšie informácie nájdete v module "Okienko pre rodičov" a podstrane 2% zaplatenej dane. ĎAKUJEME!

            Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby(1)2021(1).pdf

            Potvrdenie_o_zaplateni_dani_z_prijmov_zo_zavislej_cinnosti_2021.pdf

             

            Pozor zmena zaokrúhľovania sumy 2 % podielu zaplatenej dane

            S účinnosťou od 1.1.2020 sa suma 2 % podielu zaplatenej dane zaokrúhľuje matematicky s presnosťou na dve desatinné miesta, pričom druhá číslica za desatinnou čiarkou sa upraví podľa číslic, ktoré nasledujú po nej tak, že
            - zaokrúhľovaná číslica, po ktorej nasleduje číslica menšia ako päť, zostáva bez zmeny,
            - zaokrúhľovaná číslica, po ktorej nasleduje číslica päť alebo číslica väčšia ako päť, sa zväčšuje o jednu.

            Príklad: Suma zodpovedajúca 2 % zaplatenej dane, ktorú daňovník poukazuje neziskovej organizácii, sa zaokrúhli nasledovne: suma 25,483 eura sa zaokrúhli na 25,48 eura a suma 25,488 eura sa zaokrúhli na sumu 25,49 eura.

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Čakajú nás zmeny!!!

            Ako iste viete, vláda schválila ďalšie nové opatrenia, ktoré by mali byť platné od 3.3.2021 a od 8.3.2021. Zatiaľ nemáme nové Rozhodnutie ministra školstva, no dávame do pozornosti link, kde si môžete pozrieť a vypočuť ministra školstva, ktorý vysvetľuje čo nás čaká. Akonáhle budeme mať nové Rozhodnutie ministra, so všetkými usmerneniami a dokumentami, ktoré bude zákonný zástupca potrebovať, zverejníme na našom webovom sídle. Preto Vás prosíme, aby ste sledovali naše oznamy. Ďakujeme! 

             

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ OD 1.3.2021

            Oznamujeme rodičom, keďže sa pandemická situácia nezlepšila, na základe vyjadrenia zriaďovateľa našej MŠ, pokračujeme naďalej v prísnom obmedzenom režime pre deti, ktorých OBAJA rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, a ktorým povaha práce nedovoľuje prácu vykonávať z domu (homeoffice) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce. Prosíme všetkých, ktorí navštevujú MŠ o rešpektovanie daných pokynov, podmienok, opatrení, ktoré sú uvádzané v nižšie zverejnených oznamoch. 

            Pripomíname, že od pondelka 1.3.2021, je povinnosť zákonného zástupcu, sprievodu dieťaťa do MŠ preukázať sa platným negatívnym výsledkom testu (alebo výnimkou, napr.o prekonaní COVID-19), aj súrodenci starší ako 10 rokov, výnimku majú osoby nad 65 rokov. Všetky deti potrebujú opäť vypísané tlačivo "Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti".

            Deti, ktoré boli viac ako 5 dní doma, zákonný zástupca musí predložiť potvrdenie od lekára, tlačivo "Vyhlásenie zákonného zástupcu" a aj tlačivo "Čestné vyhlásenie o bezinkekčnosti". Uvedené tlačivá si môžete stiahnuť z Oznamu - PREVÁDZKA MŠ OD 22.2.2021.

            Ďakujeme, že čítate s porozumením, ale aj za trpezlivosť a pochopenie! Buďte zdraví!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ OD 22.02.2021

            Na základe vyjadrenia zriaďovateľa našej materskej školy, Vám oznamujeme, že prevádzka materskej školy bude pokračovať v prísnom obmedzenom režime aj od pondelka 22.2.2021, teda pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu (Home office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce. Upozorňujeme, že stále je pandemická situácia kritická, nachádzame sa regionálne v čiernej fáze a čaká nás opäť testovanie. Žiadame Vás, ktorí navštevujete materskú školu, aby ste dôsledne dodržiavali naše podmienky, všetky protiepidemiologické opatrenia a povinnosti:

            - vstup do budovy iba s rúškom, 1 osoba ako sprievod + 1 dieťa v šatni, zbytočne sa nezdržiavať, lebo čakajú iní, ktorých prosíme o trpezlivosť 

            - preukázať sa aktuálnym negatívnym výsledkom testu (aj súrodenci starší ako 10 rokov, výnimku majú osoby staršie ako 65 rokov), alebo sa preukážu potvrdením od lekára, že už ochorenie COVID-19 prekonali (nie starším ako 3 mesiace) - k nahliadnutiu

            - priniesť vypísané tlačivo (všetci): 

            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a_(5).docx

            - rodičia, ktorých deti boli v minulom týždni odhlásené, sa preukážu aktuálnym potvrdením (OBAJA RODIČIA), že musia chodiť do práce (dátum nie starší ako k 15. 2. 2021)- k nahliadnutiu, a prinesú vypísané aj tlačivo:

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu(1).docx  

            - deti majú rúško počas celého dňa, okrem pobytu v jedálni a počas spánku, je potrebné mať 1 rúško náhradné v skrinke 

            ĎAKUJEME, ŽE ČÍTATE S POROZUMENÍM A REŠPEKTUJETE DANÉ PODMIENKY A USMERNENIA, KTORÉ SLÚŽIA PRE BEZPEČNOSŤ NÁS VŠETKÝCH!

            VŠETKY ZMENY, KTORÉ NASTANÚ, BUDEME NAĎALEJ AKTUALIZOVAŤ A UVÁDZAŤ NA NAŠEJ WEBOVEJ STRÁNKE, PRETO JE NUTNÉ, ABY STE NAĎALEJ SLEDOVALI NAŠE OZNAMY NA TEJTO STRÁNKE. ĎAKUJEME!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ OD 15.2.2021

            Od pondelka 15.2.2021 na základe vyjadrenia zriaďovateľa, bude prevádzka našej MŠ tak ako doteraz - pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre deti zákonných zástupcov, ktorým vyplýva z povahy práce, že nemôžu vykonávať prácu z domu ( homo  office) a musia dochádzať do zamestnania v štandardnom mieste výkonu práce. Okres Piešťany sa nachádza v čiernej fáze, situácia je kritická, žiadame Vás, aby ste rešpektovali podmienky dochádzky dieťaťa do MŠ, dodržiavali epidemiologické opatrenia.

            Od pondelka 15. 2. 2021 budú potrebné dokumenty:

            - aktuálny negatívny výsledok testu (k nahliadnutiu) - každý, kto dieťa privedie do MŠ, alebo odvedie, aj súrodenec nad 10 rokov, výnimku majú ľudia nad 65 rokov, kto prekonal ochorenie COVID-19 predkladá potvrdenie od lekára

            - aktualizované potvrdenie od zamestnávateľa, že dochádzate do zamestnania  (dátum 15.2.2021, treba si vybaviť u zamestnávateľa v pondelok 15.2.2021 a v pondelok  poobede alebo v utorok ráno ukázať v MŠ - OBAJA RODIČIA)

            -  čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti bez prílohy:

            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a.docx     


            Ďakujeme, že čítate s porozumením a  rešpektujete dané podmienky a usmernenia!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • AKTUÁLNA PREVÁDZKA MATERSKEJ ŠKOLY

            Na základe dokumentu "Odporúčanie pre zariadenia pre deti a mládež", vydaného Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave, a na základe rozhodnutia zriaďovateľa MŠ, oznamujeme, že prevádzka našej materskej školy pokračuje v prísnom obmedzenom režime pre deti, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre.

            odporucanie_RUVZ_0802.pdf

            Žiadame, aby ste naďalej dodržiavali všetky nariadenia, podmienky a pokyny, ktoré sú už zverejnené v nižšie uvedených oznamoch, aby ste čítali s porozumením, a tak predišli ku zbytočným nedorozumeniam.

            Dôsledne žiadame, aby osoby, ktoré sú v karanténe - či už majú potvrdené ochorenie COVID-19, alebo prišli do kontaktu s osobou, ktorá má COVID-19, nevstupovali do areálu MŠ! Pripomíname, že úrad verejného zdravotníctva odporúča ľuďom, ktorí prídu do kontaktu s osobou s COVID-19, ísť na testovanie na 8.deň od prvého kontaktu. Prosíme, aby ste maximálne zodpovedne pristupovali k pandemickej situácii aj vzhľadom rozšírenia vírusu v našom regióne. Dbajte na svoju bezpečnosť, ale aj na bezpečnosť iných. Myslime na to, že v súčastnosti sme zaplienení zmutovaným britským kmeňom  vírusu, ktorý je rýchlejší a agresívnejší, rozširuje sa hlavne u mladšej vekovej skupiny, u detí.

        •  OZNAM
          • OZNAM

          • PANDEMICKÁ SITUÁCIA V OKRESE PIEŠŤANY

            Milí rodičia,

            ako aj iné materské školy v okrese Piešťany, dávame Vám do pozornosti informáciu ohľadom epidemiologickej  situácie vo výskyte  ochorenia COVID-19 v našom Piešťanskom okrese:

            EPID._situacia_okresy_3.2.2021.pdf

            Boli sme informovaní zriaďovateľom, že materská škola pre rodičov z kritickej infraštruktúry otvorená môže byť. Je potrebné, aby ste sledovali našu webovú stránku, o všetkých zmenách, budeme aktuálne informovať. Fungujeme ako doteraz, tak Vás, ktorých sa to týka prosíme, aby ste aj naďalej dodržiavali podmienky a dané epidemiologické opatrenia, ku ktorým ešte pribudne čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti  bez príloh, potvrdenie o testovaní predložíte iba k nahliadnutiu. Uvedené vyhlásenie je zverejnené v ozname nižšie "PREVÁDZKA MŠ K 8.2.2021 - aktualizované 6.2.2021".

            Veľmi nás mrzí táto zlá a komplikovaná situácia, zostáva nám len veriť, že sa situácia čoskoro zmení a naozaj sa stretneme už v normálnom režime, nebudeme dezorientovaní, sklamaní, nahnevaní, netrpezliví, ale budeme zdraví a spokojní!

        • !!! OZNAM !!!
          • !!! OZNAM !!!

          • !!! POZOR ZMENA !!!

            Na základe rozhodnutia krízového štábu okres Piešťany a  na základe zriaďovateľa MŠ zo dňa 6. 2. 2021 OZNAMUJEME, že materská škola bude od pondelka 8. 2. 2021 fungovať ako doteraz - to znamená pre deti, ktorých obaja zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre, ktorým povaha a charakter práce nedovoľuje prácu vykonávať doma. Pandemická situácia je veľmi zlá a z tohto dôvodu bude prevádzka opäť prísne obmedzená. Znamená to, že do MŠ v pondelok 8. 2. 2021 môžu prísť deti, ktoré MŠ navštevovali doteraz a tento stav bude trvať podľa vyjadrenia krízového štábu a zriaďovateľa až do odvolania. Rodičia detí môžu pokračovať v pandemickej OČR.

            PREVÁDZKA MŠ BUDE OD 7, 00 HOD. DO 16, 00 HOD.

            Je nám ľúto, že nastala táto zmena, žiadame Vás o trpezlivosť a pochopenie, sledujte našu webovú stránku naďalej, budeme Vás informovať ihneď, ak nastane zmena. Žiaľ, tá prichádza nie zo dňa deň, ale z hodiny na hodinu!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ K 8. 2. 2021 - aktualizované 6. 2. 2021

            Milí rodičia, milé deti!

            Na základe rozhodnutia vlády SR, Rozhodnutia ministra zo dňa 5.2.2021, aktualizovaného "Návratu do škôl 2021 k 8. 2. 2021" , oznamujeme zákonným zástupcom , že prevádzka našej MŠ bude od pondelka 8.2.2021 prebiehať riadnou prezenčnou formou pre všetky deti, za podmienok:

            1. Ak dieťa do MŠ chcete priniesť v pondelok 8.2.2021, bolo nutné ho nahlásiť telefonicky na stravu do  piatku 5.2.2021 do 14,00 hod.. Nahlasujte deti na stravu p. vedúcej ŠS na tel. č.0918547368, alebo na mail MŠ: msvkostolany@centrum.sk (treba napísať meno a priezvisko dieťaťa a triedu). Ak dieťa nebude nahlásené, nemôže prísť do MŠ! V prípade, ak chcete dieťa nahlásiť po uvedenom dátume (8.2.2021), musíte tak urobiť deň pred príchodom do 14, 00 hod..(v súlade so Školským poriadkom). O platbe školného Vás budeme včas informovať.

            Prevádzka MŠ bude od 6, 30 hod. do 16, 30 hod. 

            1. Test zamestnancov a zákonného zástupcu s negatívnym výsledkom testu -  do budovy MŠ môže vstúpiť iba osoba, ktorá bola aktuálne testovaná, s negatívnym výsledkom testu.Výnimku majú deti do 15 rokov a osoby staršie ako 65 rokov, ďalej osoby, ktoré prekonali COVID-19 v posledných 3 mesiacoch a vedia to preukázať potvrdením od lekára, alebo SMS správou o pozitívnom výsledku testu.

            2. Zákonný zástupca predloží Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - príloha 11a z dokumentu"Návrat detí do škôl 2021 od 8.2.2021", uverejneného na webe ministerstva školstva www.minedu.sk


            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_11a.docx   - Bez príloh! Výsledok testu alebo doklad

                                                                                                                         o výnimke iba predložíte k nahliadnutiu !


            3. Riadime sa pravidlom R-O-R, pri vstupe použijú všetci dezinfekciu na ruky a vstupujú s rúškom a dodržiavajú odstup od iných osôb cca 2 m. V šatni môže byť 1 rodič a 1 dieťa, sprievod dieťaťa (iba 1 osoba) sa nezdržiava v šatni, preukáže sa aktuálnym testom s negatívnym výsledkom a dieťa odovzdá p.učiteľke, ktorá mu odmeria teplotu. Žiadame Vás, aby ste boli trpezliví, čakali, kým sa šatňa uvoľní. Nenechávajte si príchody na poslednú chvíľu pred 8, 00 hod.. Z dôvodu dezinfekcie priestorov chodieb a schodišťa sa vchody MŠ uzamknú o 8, 00 hod..Samozrejme pravidlá ako sú ráno, tak všetko platí aj popoludní pri preberaní detí. 

            4. Rúško, prípadne respirátor (na zvážení rodičov) budú mať deti počas pobytu v MŠ a je nutné, aby dieťa malo v skrinke náhradné 1 - 2 rúška

            5. Rodičia, ktorí deti do MŠ nedajú, stratia nárok na pandemickú OČR. Neprítomnosť dieťaťa stačí telefonicky ohlásiť riaditeľke MŠ. 

            Uvádzame, v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak: im bola nariadená karanténa/izolácia, ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

            Rozhodnutie_ministra_k_8.2.2021.pdf

            Situácia je naďalej vážna, to určite všetci vieme, preto musíme dodržiavať obmedzenia, ktoré sú v súlade s usmerneniami z ministerstva školstva. Je nám známe aj to, že sa všetko môže zmeniť zo dňa na deň, preto je dôležité sledovať našu webovú stránku, budeme oznamy aktualizovať podľa potreby. Upozorňujeme ešte na skutočnosť a možnosť otestovania sa v našej obci v sobotu 6.2.2021, navštívte webovú stránku obce a rezervujte si termín.

            Tešíme sa na stretnutie a veríme, že spoločne to zvládneme!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ K 1.2.2021

            Na základe vyhlásenia ministra školstva na tlačovej besede vo štvrtok 28.1.2021 po 15 - tej hodine, zostáva režim materských škôl tak, ako doteraz, čiže MŠ môžu navštevovať iba deti, ktorých obaja rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, alebo ich povaha a charakter práce, či zamestnávateľ im neumožňuje pracovať z domu. Podmienky, pokyny a potrebné tlačivá sú zverejnené v nižšie uvedenom ozname "Prevádzka MŠ k 11.1.2021". Pripomíname rodičom, že od stredy 27.1.2021 sa musí sprievod dieťaťa preukázať aktuálnym testom s negatívnym výsledkom.  

            V tejto pre nás všetkých neľahkej dobe Vám želáme hlavne zdravie, potrebujeme veľa trpezlivosti a zodpovednosti, verme, že o týždeň prídu naši kompetentní predstavitelia pre nás s pozitívnymi informáciami, opatrenia sa uvoľnia a konečne sa stretneme! Ministerstvo prisľúbilo nové usmernenia a pokyny v súvislosti s prípadným otvorením škôl, preto je dôležité, aby ste naďalej sledovali našu webovú stránku. Ďakujeme!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ K 25.1.2021

            Na základe vyjadrenia ministra školstva oznamujeme rodičom, že naša materská škola bude pokračovať aj od 25.1.2021 naďalej v prísnom obmedzenom režime ako doteraz, to znamená, pre deti, ktorých obaja zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre, pre deti  zákonných zástupcov, ktorým povaha a charakter práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Akonáhle sa situácia zmení, budeme Vás prostredníctvom webovej stránky informovať, preto je dôležité sledovať naše oznamy na nej. Máme pred sebou skríningové testovanie aj v našej obci, želáme Vám veľa zdravia, šťastia a negatívny výsledok testu! Do skorého videnia!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PREVÁDZKA MŠ K 18.1.2021

            Vzhľadom k tomu, že situácia na celom Slovensku ohľadom COVID-19 je veľmi vážna, platí aj naďalej Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 8.1.2021 a rozhodnutie zriaďovateľa našej MŠ. Z toho vyplýva, že naša materská škola pokračuje naďalej v režime prísneho obmedzenia pre deti, ktorých zákonní zástupcovia pracujú  v kritickej infraštruktúre, pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. Všetky informácie ohľadom podmienok v obmedzenom režime sú uvedené v ozname "Prevádzka MŠ k 11.1.2021".

            Situácia sa bude opätovne prehodnocovať budúci týždeň, ako uviedol minister školstva, žiadame Vás naďalej o sledovanie našej webovej stránky, následne po rozhodnutiach kompetentných orgánov opäť budeme aktualizovať oznam k prevádzke našej MŠ ku dňu 25.1.2021. Situácia nie je ľahká pre nikoho z nás, buďme preto všetci voči sebe ohľaduplní, verme a nestrácajme nádej, že ak sa budeme správať zodpovedne, prispejeme tým aj ku skorému návratu do škôl bez takých prísnych obmedzení. VEĽA ZDRAVIA A NÁDEJ VŠETKÝM !