• Zápis detí do MŠ na šk. rok 2024/2025
          • Zápis detí do MŠ na šk. rok 2024/2025

          • Riaditeľka Materskej školy, P. Jilemnického 748/36 Veľké Kostoľany v zmysle zákona č. 245/2008 z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov oznamuje, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/25 sa uskutoční v dňoch

            6. mája - 7. mája 2024, v čase od 13.00 h. do 16.30 h. v riaditeľni materskej školy

            Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe žiadosti zákonných zástupcov, ktorú podpíšu obaja zákonní zástupcovia a podávajú riaditeľke materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast; potvrdenie obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, k žiadosti sa prikladá:  

            1. vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
            2. odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Riaditeľka pred prijatím dieťaťa so ŠVVP zváži, či má vytvorené vhodné podmienky a, či bude schopná tieto podmienky vytvoriť v spolupráci so zriaďovateľom.

            Podmienky prijímania detí zo zákona:

            1. prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné podľa miesta trvalého bydliska (deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 5 rokov),
            2. deti, ktoré pokračujú v povinnom predprimárnom vzdelávaní (PPV) v materskej škole,
            3. následne deti , ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie (v zmysle ustanovení podľa § 161 písm.t) ods. 1, zákona č.245/2008 Z. z v školskom roku 2024/2025 sú to len 4 – ročné deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 4 roky), zákonný zástupca podáva žiadosť o prijatie dieťaťa do spádovej MŠ podľa miesta trvalého pobytu dieťaťa.
            4. deti, ktoré nedovŕšili vek troch rokov sa prijímajú iba výnimočne, ak je voľná kapacita materskej školy.

            Spôsob podávania žiadostí:  

            1. osobne, miestom podávania žiadostí je materská škola.

            VOPRED TREBA VYPLNIŤ ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU A NÁSLEDNE SI JU VYTLAČIŤ!

            Prihlášku prosíme vypĺňať s diakritikou (mäkčene, dĺžne)

            Rodné číslo zadávajte s "lomítkom", dátum narodenia sa vygeneruje automaticky.

             

             Elektronická prihláška

             

            Na zápis je potrebné predložiť:

            1. Kompletne vyplnenú a podpísanú "Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie" vytlačenú a podpísanú oboma zákonnými zástupcami dieťaťa, spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorá obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.
            2. Rodný list dieťaťa (k nahliadnutiu)
            3. Občiansky preukaz rodiča/ZZ dieťaťa, ktorý  predkladá žiadosť (k nahliadnutiu)

            Dokumenty potrebné k zápisu na stiahnutie:

            1. Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie - vytlačená a podpísaná elektronická prihláška
            2. Písomné vyhlásenie k doručeniu písomností Vyhlasenie_k_el._prihlaske.pdf

            Deti, ktoré, pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania:

            1. Informovaný súhlas zákonných zástupcov detí, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania         Informovany_suhlas_s_pokracovanim_PPV_2024%284%29.docx
            2. Lekárske potvrdenie   Potvrdenie_od_lekara_2024.docx 
            3. Vyjadrenie CPPPaP

            Ak má dieťa jedného zákonného zástupcu, alebo ak z objektívnych príčin nemôžete dodať oba podpisy (napr. úmrtie, výkon väzby, súdne rozhodnutie alebo iný dokument, preukazujúci túto skutočnosť), prineste tento dokument a k nemu toto čestné vyhlásenie:

            Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_2024%282%29.docx

            V prípade nejasností volajte na telefónne číslo p. riaditeľky MŠ: 0911 257 488

             

        • KRÁSNA VEĽKÁ NOC!
          • KRÁSNA VEĽKÁ NOC!

          • PRAJEME VÁM POŽEHNANÉ A KRÁSNE PREŽITIE VEĽKONOČNÝCH SVIATKOV, NECH VZKRIESENÝ KRISTUS NAPLNÍ VAŠE SRDCIA LÁSKOU, RADOSŤOU A POKOJOM!

            K TOMU AJ SLADKÉ KOLÁČE, ČI OHYBNÉ KORBÁČE, VODU STUDENÚ, ŠUNKU ÚDENÚ, VEĽA RADOSTI A MÁLO STAROSTÍ! KRÁSNU VEĽKÚ NOC!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • NOVÝ MATERÁČIK JAR - LETO 2024

            Nové číslo školského internetového časopisu nájdete kliknutím na hornej lište "O škole" a klik na sekciu Materáčik.

        • POZVÁNKA DO DIVADLA
          • POZVÁNKA DO DIVADLA

          • Milé deti,

            v piatok 15. marca v dopoľudňajších hodinách zavíta do našej MŠ jarmočné divadielko TEATER KOMIKA z Bánova s interaktívnym predstavením Príbeh o rytierovi, ktorý hľadá najobyčajnejšie ľudské šťastie. Putuje cestou-necestou, až prichádza na zámok, kde býva krásna princezná. Jej priazeň si musí získať v rytierskom turnaji. A či to šťastie skutočne nájde?  Nebudeme prezrádzať, to sa dozviete milé deti, keď    v piatok prídete do škôlky. Predstavenie je hradené z prostriedkov Občianskeho združenia RZ pri našej MŠ, ďakujeme a tešíme sa na tajomný príbeh rytiera!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU KRASLICU

            Milí rodičia, milé deti!

            Blížia sa sviatky Veľkej noci, pomaly prichádza jar, príroda ožíva a prvé jarné kvietky už vykúkajú zo zeme. Veľká noc je charakteristická pestrými veselými farbami. V našej MŠ chystáme výstavku veľkonočných kraslíc, a zároveň aj súťaž "O najkrajšiu veľkonočnú kraslicu". Vyzývame Vás, aby ste sa zapojili. Podmienkou je, vyrobiť doma spoločne s deťmi kraslice z výduviek - výdušiek rôznej veľkosti a techniky. Svoje výtvory môžete priniesť do MŠ od pondelka  18. marca do piatka 22. marca 2024. V pondelok 25.marca bude prebiehať hlasovanie, bližšie info dostanete v triedach od p.uč.. Prosíme Vás, aby ste nenosili na výstavku iné dekorácie, či kraslice kúpené v obchode. Ďakujeme!

            Sutaz_Kraslica_plagat_2024.pdf

        • OZNAM
          • OZNAM

          • EXKURZIA - NÁVŠTEVA HVEZDÁRNE

            Milí rodičia SOVIČIEK A ŽABIEK,

            pripomíname Vám, že v pondelok 26. februára idú predškolácke triedy SOVIČKY a ŽABKY  na exkurziu do hvezdárne v Hlohovci. V informovanom súhlase ste sa určite oboznámili o priebehu tejto akcie. Odchod detí bude o 9,00 hod. a príchod okolo obeda. Deťom treba zabezpečiť pitný režim - malú fľašku do ruksaku a vreckovky. 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Riaditeľka MŠ na základe rozhodnutia a odporúčania RÚVZ v Trnave so súhlasom zriaďovateľa MŠ obce Veľké Kostoľany oznamuje, že prevádzka materskej školy bude od stredy 21.februára 2024 do piatku 23.februára 2024 prerušená z dôvodu vysokej chorobnosti (respiračné choroby) detí aj zamestnancov. Prevádzka MŠ bude obnovená v pondelok 26.februára 2024. 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            už onedlho prichádza marec, a ten je známy ako mesiac knihy. V našej MŠ pripravujeme opäť projekt "KDE BOLO, TAM BOLO" - týždeň čítania rozprávok, príbehov, povestí, či iných literárnych žánrov s rodičmi, súrodencami, alebo ďalšími členmi rodiny. Pozorne si prečítajte plagátik pod textom, oboznámte sa s priebehom tejto milej akcie a budeme sa tešiť, keď sa zapojíte do čítania, ktoré bude prebiehať v marcovom týždni od pondelka 18.3.2024 do piatka 22.3.2024.

            Kde_bolo...plagatik_2024.pdf

        • VÝZVA
          • VÝZVA

          • FAREBNÝ TÝŽDEŇ  

             

            Milí rodičia, milé deti!

            V dňoch od 12. do 16. februára 2024 bude prebiehať v materských školách projekt "FAREBNÝ TÝŽDEŇ" . Do tohto veselého a zaujímavého projektu sa chceme zapojiť aj my, no bez Vašej pomoci to nezvládneme. Preto Vás vyzývame, aby ste si pozorne prečítali projektový letáčik. Vašou úlohou bude dohliadnuť, aby Vaše deti mali oblečenie podľa určených farieb v jednotlivých dňoch v týždni. Vyhodnocovať sa bude každý deň a vyhráva tá trieda, ktorej deti budú mať najviac kusov oblečenia danej farby alebo vzoru. Veríme, že aj našu MŠ rozžiarime spolu farbami!

            eduresized_Letak_-farebny_tyzden_MS.jpg

             

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • KARNEVAL

            Milí rodičia, milé deti,

            pripomíname, že sa blíži termín karnevalu, v sobotu 3.februára 2024 v miestnom Dome kultúry vo Veľkých Kostoľanoch. Začíname o 14,00 hod., vstup majú masky zdarma a ostatní 2€/osoba. Ďakujeme rodičom, ktorí prispeli vecnou cenou ku karnevalu a prosíme rodičov, ktorí majú záujem ešte prispieť, aby tak urobili čo najskôr a odovzdali vecné ceny p.učiteľkám v jednotlivých triedach.  

            ĎAKUJEME A TEŠÍME SA NA STRETNUTIE!

            Karneval.pdf

        • OZNAM
          • OZNAM

          • ZDRAVÉ OČI V ŠKÔLKE

            Vážení rodičia,

            naša MŠ je zaradená do programu "Zdravé oči v škôlke", vďaka ktorému bude deťom screeningovým meraním skontrolovaný vývoj zraku, čím sa dajú podchytiť začínajúce zrakové poruchy u detí od 3 do 6 rokov. Meranie prebieha bezdotykovo, pre deti to bude prebiehať asi ako fotenie. Odborné meranie budú prevádzať odborní pracovníci prístrojom PLUSOPTIX v stredu 17.januára 2024 od 9,00 hod. postupne v každej triede a zúčastnia sa ho deti, ktorých rodičia súhlasili s meraním zraku.

            S uvedeným programom máme výborné skúsenosti, vďaka meraniu zraku sa podarilo v minulosti podchytiť zrakové poruchy detí aj v našej MŠ.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • KONCERT V MŠ​​​​​

            Milé deti, 

            konečne sme sa vrátili po vianočných prázdninách do MŠ a určite ste sa mnohí už doma nudili. Ujo Viktor tvrdí, že  - pesnička je liekom proti nude, s pesničkou vždy veselo Vám bude! V pondelok 15.januára 2024  dopoľudnia bude teda v našej MŠ veselo, lebo ujo Viktor, ktorého pesničky poznáme z CD-čiek, nás opäť navštívi. Tešíme sa na tento koncert, ďakujeme RZ pri našej MŠ, za povianočný darček!

        • VIANOČNÉ PRIANIE
          • VIANOČNÉ PRIANIE

          • POŽEHNANÉ VIANOCE !

            Milí rodičia, priatelia, priaznivci našej MŠ,

            Vianoce plné lásky a pokoja, nech každú Vašu bolesť zahoja.

            V kruhu najbližších tešte sa spolu, až budete sadať k štedrovečernému stolu.

            Nech šťastie a zdravie sprevádza Váš krok, prajeme Vám úspešný celý 2024 rok!

             

            Zároveň ĎAKUJEME Vám všetkým, ktorí ste  akýmkoľvek spôsobom pomohli, prispeli, či zapojili vlastné sily alebo prostriedky do rozvoja a skvalitnenia života a edukačnej činnosti v našej materskej škole!

             

        • !!!OZNAM!!!
          • !!!OZNAM!!!

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ

            Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia a odporúčania RÚVZ v Trnave a so súhlasom zriaďovateľa, bude prevádzka materskej školy prerušená už od štvrtka 21.decembra 2023 z dôvodu vysokej chorobnosti detí a zamestnancov (respiračné choroby, COVID-19). Deti budú zo stravy odhlásené automaticky. Želáme všetkým chorým skoré uzdravenie a ostatným stále zdravie!

            Prevádzka materskej školy bude obnovená v pondelok 8.januára 2024. 

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MATERSKEJ ŠKOLY

            Riaditeľka MŠ oznamuje rodičom, že so súhlasom zriaďovateľa MŠ - Obce Veľké Kostoľany,  v čase vianočných školských prázdnin od 27.decembra 2023 do 5.januára 2024 (vrátane), bude prerušená prevádzka našej MŠ.

            Prevádzka MŠ začne v pondelok 8. januára 2024.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • ZRUŠENÁ AKCIA

            Milí rodičia, milé deti,

            neradi Vám oznamujeme, že zajtrajšia akcia "Vianočný punč" je ZRUŠENÁ. Po dlhom zvažovaní sme pristúpili k zrušeniu z dôvodu zvyšujúcej sa chorobnosti detí aj zamestnancov, ale aj vzhľadom na počasie. Situácia všade na okolí nie je potešujúca, blížia sa Vianoce a my si želáme, aby sme vydržali fungovať do začiatku vianočných školských prázdnin. Veríme, že sa nájde ešte príležitosť vo vhodnom čase a za priaznivých podmienok podobnú akciu v tomto školskom roku  uskutočniť.

            Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa zdravia všetkým, malým aj veľkým!

        • POZVÁNKA
          • POZVÁNKA

          • VIANOČNÝ PUNČ

            Milí rodičia, milé deti!

            Pozývame Vás na malé stretnutie pri altánku na akcii "VIANOČNÝ PUNČ", ktorá sa uskutoční vo štvrtok 14.12.2023 od 15,00 hod.. Zastavte sa a prežime spolu neformálne predvianočné stretnutie s výborným horúcim punčom v ruke,  a uchu lahodiacimi tónmi  vianočných kolied.

            Tešíme sa na Vás!

        • POZVÁNKA
          • POZVÁNKA

          • VIANOČNÉ BESIEDKY

            Milí rodičia,

            pripomíname, že už tento piatok 8. decembra, budú mať triedy VEVERIČIEK a ŽABIEK Vianočné besiedky so začiatkom o 15,15 hod.. V pondelok 11. decembra o 15,30 hod., Vás privíta na besiedke trieda SOVIČIEK, a v utorok 12. decembra o 15,15 hod. Vás očakávajú naši najmenší v triede LIENOK.

            Veľmi sa tešíme na predvianočné stretnutie pri besiedkach a prajeme všetkým bohatý kultúrny zážitok pri príjemnej predvianočnej atmosfére.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • PRÍDE MIKULÁŠ!

            Milé deti,

            určite už netrpezlivo očakávate príchod Sv. Mikuláša a tešíte sa na balíčky, ktorých máva zvyčajne plnú nošu. Keď pred rokom odchádzal z našej materskej školy sľúbil, že nás o rok navštívi. Tento sľub aj dodrží, pretože zajtra, 5. decembra dopoludnia, ho u nás privítame. Keď mu zaspievame pekné mikulášske pesničky a povieme básničky, tak určite budú za odmenu aj nejaké sladké balíčky.

            Táto akcia sa koná v réžii Rodičovského združenia pri našej MŠ, ďakujeme za ochotu aj balíčky!